Gyermekvédelem

Gyermekvédelmi felelős

Iskolánk gyermekvédelmi felelőse: Dr. Kissné Berényi Zsuzsánna
Telefon: 204-0854

"A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket."
Maria Montessori

Iskolapszichológus

Intézményünkben az iskolapszichológusi feladatokat Szakács Viola látja el.
E-mail: kevesuli.iskolapszichologus@gmail.com

Pszichológiai tanácsadást végez, amely egy rövidebb, célzottabb folyamat, és szorosan iskolai problémákhoz kötött. Terápiás megsegítés vagy más jellegű probléma esetén segít a megfelelő hely (Nevelési tanácsadó vagy más) megtalálásában.

Az egyéni konzultációs folyamat mindig szülő konzultációval indul, és szükséges hozzá szülői beleegyező nyilatkozat, tehát ha kérdés, probléma merül fel, kérjük, hogy idõpont egyeztetés céljából a fenti e-mail címen keressék meg az iskolapszichológust, kedden és csütörtökön tart foglalkozásokat az iskolában.

Forduljanak hozzá bizalommal!

Szakmai partnereink

Újbudai Humán Szolgáltató Központ
1117 Bogdánfy utca 7/d
Telefon: +36-1-688-6990, +36-1-688-6989, +36-1-688-6987

Nyitva tartás: a hét minden napján 8.00-18.00.

Krízis esetén nyitvatartási időn kívül a szolgálat elérhető a +36-30-459-5090-es számon.

Az intézmény a gyermekjóléti és családsegítői feladatok alapellátásáért felel, valamint koordinációs tevékenységet folytat oktatási intézményekkel. Szolgáltatásai ingyenesek és egyéb díjaktól is mentesek, főként az önkéntesség és önkéntes együttműködés elve alapján működik.

XI. kerületi Kormányhivatal - Gyámügyi osztály
1111 Budapest, Budafoki út 59. 2. em.
Telefon: +36-1-896-4367
http://www.kormanyhivatal.hu

Szenvedélybeteg-segítő hálózat
Közösségi Ellátó Részleg
1115 Budapest, XI. ker. Bartók Béla út 96.
Telefon: +36-1-361-4252
Nyitvatartás: Hétfő: 10:00 - 18:00, Kedd - szerda - csütörtök: 9:00 - 18:00, Péntek: 8:00 - 16:00

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 1. számú Szakértői Bizottsági Tagintézmény
1116 Budapest, Rátz László utca 73-75.
Telefon: +36-1- 208-2295
Vizsgálatot végeznek a sajátos nevelési igény indokoltságának megállapítása céljából, emellett a már sajátos nevelési igényűek kontrollvizsgálatát is ellátják. A komplex kivizsgálás orvosi, pszichológiai és gyógypedagógiai vizsgálatból áll.

Kék Vonal Gyermek és Ifjúsági Telefonszolgálat (gyermekek segélytelefonja)
Telefon: +36-80-505-000
Ügyelet: +36-1-354-1029
Szakember - szakember vonal: +36-1-302-0944
Kedd, csütörtök, péntek 10-14-óráig
E-mail: emil@kek-vonal.hu

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XI. Kerületi Tagintézménye
1117 Budapest, Erőmű utca 8.
Telefon: +36-1-688-6994

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XI. Kerületi Tagintézményének feladatai

Korai fejlesztés
A korai fejlesztést igénylő sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása a bölcsődékben történik, a szakértői véleményben kijelölt fejlesztési területeknek megfelelően, egyéni fejlesztési terv alapján.

Tankerületi szakértői bizottsági tevékenység
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység keretében képességvizsgálatokat végeznek a tanulóknál. Szakértői feladatuk - a hatályos jogszabályok szerint indult vizsgálatok esetében - a gyermekek, tanulók teljes körű pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai vizsgálata, ezen belül az iskolaérettségi vizsgálatok elvégzése, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségek megállapítása, illetve kizárása, valamint az ehhez kapcsolódó felülvizsgálatok elvégzése.

Nevelési tanácsadás
A nevelési tanácsadás körében pszichológiai konzultációt, tanácsadást, pszichés gondozást, gyermek-pszichoterápiát, illetve pedagógiai támogatást és fejlesztő tevékenységet vehetnek igénybe a gyermekek, tanulók és családjaik.

Logopédia
Feladataikat helyben, vagy az általános iskolákban látják el. Speciális terápiákat a központi helyszínen biztosítják a rászorulóknak.

Gyógytestnevelés
Feladata, hogy mozgáslehetőséget biztosít olyan gyermekeknek, akik csak részben vagy esetleg semmilyen formában nem vehetnek részt az iskolai testnevelésben, mert az egészségi állapotuk ezt nem teszi lehetővé.

Tehetséggondozás
A hatékony tehetséggondozáshoz sok szereplő együttműködésére van szükség: tehetségek, szülők, pedagógusok, egyéb szakemberek, állami és civil szervezetek. A kerületi tehetséggondozásban az a legfontosabb cél, hogy minél több gyermek kerüljön be tehetséggondozó programokba. A kettős különlegességű gyermekek felismerése, erős és gyenge oldalaik együttes fejlesztése fontos feladatunk.

Óvoda-iskolapszichológus koordinátor
Teljes állásban foglalkoztatott koordinátor alapvető feladata a nevelési-oktatási intézményekben dolgozó óvoda- és iskolapszichológusok munkájának szakmai segítése, koordinálása, kerületi szintű összefogása. Fogadja az önkéntesen bejelentkező gyermekeket, szülőket és pedagógusokat, akik az óvodától és iskolától függetlenül szeretnék igénybe venni az iskolapszichológiai szolgáltatást.

Tovább...

Tisztelt Szülők!
Újbuda Önkormányzata a 10/2015. (II. 25.) önkormányzati rendelet értelmében újbudai karácsonyi támogatásban részesíti az arra jogosult gyermekeket. Kérvény átvehető a portán, kérhető az osztályfőnöktől, ill a linkről letölthető.
Köszönettel: Iskolavezetés
Tovább...

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Intézkedési Terve VI/3. intézkedéséhez kapcsolódóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság elkészítette A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében című tákékoztató anyagot. Tájékoztató:http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online-kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben
Letölthető:http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online-kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben

Oline gyermekveszélyeztetés

Tisztelt Szülők!
Cikket olvashatnak a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében.
Tovább...

Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium
Montessori Tagiskolája 1119 Budapest, Keveháza utca 2. | OM: 035328
Telefon, fax: (+36 1) 204-08-54 | E-mail: info@kevesuli.hu