Beiskolázás - események

Beiratkozás [2022. április 21-22.]Felhívás...


A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22.§ (2) alapján a 2022/2023. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozások során a szülőnek/gondviselőnek szükséges személyesen megjelennie az intézményben.
A szülőknek lehetősége van arra, hogy előzetesen a KRÉTA felület e-ügyintézésén keresztül beküldjék gyermekeik adatait az adott általános iskolákba. A személyes megjelenés ebben az esetben is kötelező adategyeztetés céljából.
Kérem, hogy a beiratkozáshoz a KRÉTA rendszer BAI (Beiratkozás Általános Iskolába) e-Ügyintézés funkcióját legyenek kedvesek használni.
KRÉTA...

A beiratkozáshoz az alábbi okmányok bemutatása szükséges:
- szülő érvényes személyi igazolványa és lakcímkártyája
- gyermek érvényes lakcímkártyája
- gyermek TAJ kártyája
- gyermek születési anyakönyvi kivonata
- gyermek 11 jegyű oktatási azonosító száma és az óvoda OM azonosítója (óvodától kikérhető)
Fontos, hogy az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, nyomtatványokat mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani. Ennek érdekében javaslom, hogy a weboldalunkon található dokumentumokat előzetesen töltsék le, hiánytalanul töltsék ki, és mindkét szülő által írják alá.
Dokumentumok...


A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint a hivatalos iratok másolatát, olvashatóan kitöltött és aláírt nyomtatványokat ne felejtsék el csatolni/magukkal hozni a beiratkozásnál.
Az intézmény a felvételi eljárást követő 8 napon belül hozza meg a döntést, majd ezt követően határozat formájában értesítjük Önöket a felvételről.

A 2022/2023-as tanévben két elsős osztály indítását tervezzük a Montessori-féle módszer alkalmazásával.

1. c osztály tanítói: Siket Judit - Nemecskó Virág
1. d osztály tanítói: Tömpe Anikó - Adorján Réka

Köszönettel: Iskolavezetés

Szülői fórum [2022. 03. 09. 16:00]


Tisztelt Szülők!
A 2022. március 9-én bemutató órák helyett aznap délután 16:00 órai kezdettel szülői fórumot tartunk, ahol a leendő elsősök szülei megismerkedhetnek a tanító nénikkel, módszerünkkel.
A kötetlen beszélgetés során feltehetik kérdéseiket. Bejelentkezés nem szükséges, a védettségi igazolványukat ne felejtsék otthon!

Iskolakóstoló


Tisztelt Szülők!
A koronavírus járvány helyzet miatt a 2022. február 24-re ill. 2022. január 12-re tervezett bemutató nap és iskolakóstoló Montessori foglalkozások sajnos elmaradnak.
Az alábbi iskolakóstolókat küldjük szeretettel leendő kis elsőseinknek, az elkészült munkákat várjuk az info@kevesuli.hu-ra!
Köszönettel: Judit néni, Anikó néni, Virág néni, Réka néni
Tovább1...
Tovább2...

Iskolaválasztást segítő programjaink

A 2022/2023-as tanévben két elsős osztály indítását tervezzük a Montessori-féle módszer alkalmazásával.

1. c osztály tanítói: Siket Judit - Nemecskó Virág
1. d osztály tanítói: Tömpe Anikó - Adorján Réka

Minden tanévben szerveztünk olyan programokat, amelyekkel az iskolaválasztást szeretnénk megkönnyíteni a családok számára.

Az iskolába készülő nagycsoportosokat egy-egy foglalkozásra hívtuk, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal, és bepillantást nyerhettek iskolánk életébe, hangulatába.
Bemutató foglalkozásaink időpontjai: (Kérjük, hogy telefonon jelentkezzenek be! 06-1-204-08-54)
2022. január 12. szerda 17:00 Montessori foglalkozások -ELMARAD
2022. február 24. csütörtök 8:00 - 10:00 bemutató órák -ELMARAD
2022. március 9. szerda 16:00 szülői fórum
2022. április 8. péntek 9:00-10:00 játékos torna foglalkozás (leendő elsőseinknek és szüleiknek) Tornacipőt ne felejts el hozni!

Korábbi iskolakósoló programjainkról lejjebb olvashatnak.

Videó...

Iskolakóstoló programok a 2018 / 2019-es tanévben

Csaknem száz család látogatott el a 2019. február 6-ai iskolakóstoló Montessori foglalkozásunkra, ahol a gyerekek öt helyszínen öt különböző programon vehettek részt. Itt megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és a hasznos méhekkel. Bízunk benne, hogy hasznos információkkal gazdagodtak... a Szülők az iskolánkról, a Gyerekek pedig a méhekről :-)

Március 6-án nyílt óráinkat a leendő elsős tanítók tartották jelenlegi negyedikes osztályaikban. A 4.c-ben a madarak témakörben, a 4.d-ben pedig az Egyiptom projekt témakörében láthattak komplex órákat. Egy-egy órában nagyon nehéz megmutatni sokszínű munkánkat, változatos módszereinket. Itt csak egy kis ízelítőt láthattak tanulóink motiváltságából, érdeklődéséből, együttműködéséből és a tanórák hangulatából.

Köszönjük, hogy részt vettek programjainkon!

Tovább...

Iskolakóstoló programok a 2017 / 2018. tanévben

Montessori-szellemiségű iskolakóstoló játékos foglalkozásaink öt helyszínén a Nagycsoportosok és Szüleik megismerkedhettek a leendő elsős tanító nénikkel, és bepillantást nyerhettek iskolánk hangulatába, szellemiségébe.

Köszönjük, hogy részt vettek programunkon!

Tovább...

Nyílt órák a 2017 / 2018-as tanévben

Beiskolázást segítő programunk következő állomásaként a Nagycsoportosok Szülei nyílt órákat látogathattak a leendő elsős tanító nénik jelenlegi negyedikes osztályaiban. Két-két tanórán mindhárom tanítóval megismerkedhettek, a szülői fórumon pedig megtudhatták a beiratkozással kapcsolatos részleteket, és feltehették kérdéseiket, melyekre Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes válaszolt. Bízunk benne, hogy sikerült teljes körű tájékoztatást nyújtani iskolánkról.

Köszönjük, hogy részt vettek programunkon!

Tovább...

Iskolakóstoló programok óvodásoknak a 2016/2017. tanévben

Montessori-szellemiségű iskolakóstoló játékos foglalkozásunkon a méhekkel és a mézzel kapcsolatos játékokban vettek részt a gyerekek, és megismerkedhettek a leendő elsős tanító nénikkel. Kipróbálhatták Montessori-eszközeinket és bepillantást nyerhettek iskolánk hangulatába, szellemiségébe.

Köszönjük, hogy részt vettek programjainkon!

Tovább...

Iskolakóstoló mozgásos foglalkozás a 2016/2017-es tanévben

Márciusi mozgásos foglalkozásunkon, a Keveolimpián csapatokban sportolhattak, ügyeskedhettek a kis olimpikonok, majd a műfüves pályán a húsvéti készülődés jegyében folytattuk a programot. A foglalkozás végén szüleikkel közösen táncoltak a gyermekek flashmob koreográfiát az olimpiai dalunkra.

Tovább...

Nyílt órák a 2016/2017-es tanévben

A leendő elsősök szülei számára szervezett nyílt órákat a leendő elsős tanítók mutatták be jelenlegi negyedikes osztályaikkal, így a résztvevők képet kaphattak arról, hová jutunk el négy év alatt osztályainkkal. Az órákat követő fórumon Bánáti István igazgató és Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes bemutatta intézményünket és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Tovább...

Iskolakóstoló programok a 2015/2016-os tanévben

A nagycsoportos óvodások számára szervezett iskolakóstoló játékos foglalkozásaink nagy érdeklődés mellett zajlottak. A résztvevők novemberben Montessori-foglalkozásokon vehettek részt, kézműveskedtek, és megismerkedhettek a tanító nénikkel.

Márciusi mozgásos foglalkozásunk a színek témakörében zajlott: tornáztak, egyensúlyoztak, célba dobtak, ugráltak, kötelet másztak, szóval sokat ügyeskedhettek a gyerekek. A végén még a műfüves pályát is kipróbálhatták.

Köszönjük, hogy részt vettek programjainkon!

Tovább...

Nyílt órák a 2015/2016-os tanévben

A leendő elsősök szülei számára szervezett nyílt órákon a szülőknek alkalmuk volt bepillantani iskolánk életébe, hangulatába. Az órákat követő fórumon Bánáti István igazgató és Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes bemutatta intézményünket és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Tovább...

Montessori foglalkozás 2014/2015-ös tanévben

Az érdeklődő szülők 2015. február 11-én és március 11-én tanórákat látogathattak; a szülői fórumon feltehették kérdéseiket, valamint alkalmuk volt beszélgetni a leendő elsős tanítókkal.

Tovább...

Mozgásos foglalkozás a 2013/2014-es tanévben

A nagycsoportos gyerekek egy vidám nyuszis tornafoglalkozás keretében játszhattak együtt a tanító nénikkel.
Az óvodások kipróbálhattak néhány ügyességi sporteszközt, majd egy rövid futó-fogójáték idejére birtokba vehették a műfüves pályát is.

Tovább...

Nyílt órák a 2013/2014-es tanévben

Az érdeklődő szülők ezeken a napokon nyílt órákat látogathattak, ahol találkozhattak a leendő első osztályos tanítókkal. A tanórákat követő szülői fórumokon Bánáti István igazgató és Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes bemutatta intézményünket, szót ejtett a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról, és a szülőknek alkalmuk volt beszélgetni a tanítókkal.

Tovább...

Iskolakóstoló őszi foglalkozás a 2012/2013-as tanévben

A leendő elsőseink és szüleik számára szervezett barkács foglalkozáson sok érdeklődő család vett részt. Miközben a nagycsoportosok a tanító nénikkel barkácsoltak, a szülők meglátogathattak néhány tantermet, választ kaphattak kérdéseikre, így bepillantást nyerhettek iskolánk életébe, hangulatába.

Köszönjük, hogy részt vettek programunkon!

Tovább... Video...

Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium
Montessori Tagiskolája 1119 Budapest, Keveháza utca 2. | OM: 035328
Telefon, fax: (+36 1) 204-08-54 | E-mail: info@kevesuli.hu