Beiskolázás - események

Tájékoztatás leendő elsős szülőknek

A 2020/2021 tanévre felvételt gyermekek szülei számára tevezett szülői értekezlet a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad.
Az iskolakezdéssel kapcsolatos tudnivalókat e-mailen is elküldjük a szülőknek.

Tájékoztató...

Iskolaválasztást segítő programjaink

A 2020/2021-es tanévben két elsős osztály indítását tervezzük a Montessori-féle módszer alkalmazásával.

1. c osztály tanító: Babud Lilla
1. d osztály tanítói: Kósa Györgyi - Pappné Geszti Irén

Minden tanévben szervezünk olyan programokat, amelyekkel az iskolaválasztást szeretnénk megkönnyíteni a családok számára.

Az iskolába készülő nagycsoportosokat egy-egy foglalkozásra hívjuk, ahol megismerkedhetnek a leendő elsős tanítókkal, és bepillantást nyerhetnek iskolánk életébe, hangulatába.

Kérjük, hogy iskolakóstoló foglalkozásainkra, nyílt órákra telefonon jelentkezzenek be december 1-től: 06-1-204-08-54


2020. január 15. szerda 17:00 Montessori foglalkozás leendő elsős gyermekeknek és szülőknek
2020. február 26. szerda 8-10 óráig bemutató órák a leendő elsős szülőknek, majd fórum
2020. március 18. szerda 8-10 óráig bemutató órák a leendő elsős szülőknek, majd fórum - Elmarad!!!
2020. április 8. szerda 9:00 Mozgásos foglalkozás leendő elsőseinknek.

Korábbi iskolakósoló programjainkról lejjebb olvashatnak.

Tudnivalók...

Beiratkozás [2020. április - május]


A 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre vonatkozó határozat alapján a veszélyhelyzetre tekintettel a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozások során a következőképpen kell eljárni.
Tovább...


Kérem, hogy a beiratkozáshoz a KRÉTA rendszer BAI (Beiratkozás Általános Iskolába) e-Ügyintézés funkcióját legyenek kedvesek használni. 2020. május 21-ig hozza meg az intézmény a döntést, majd ezt követően határozat formájában értesítjük Önöket a felvételről.
Weboldalunkon található dokumentumokat hiánytalanul töltsék ki és legyenek szívesek csatolni a Kréta rendszerben a beiratkozás alkalmával.
Dokumentumok...


A rendelet értelmében nyomós indok esetén biztosítjuk Önök számára a személyes megjelenés lehetőségét is a beiratkozáshoz ( maximum 15 perc/fő), telefonon történő (06-1-204-08-54), előzetes bejelentkezés alapján.
Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében arra kérjük Önöket, hogy csak nyomós indok esetében éljenek a személyes lehetőséggel.
A beiratkozáshoz az alábbi okmányok és azonosító számok szükségesek: - szülő érvényes személyi igazolványa és lakcímkártyája - gyermek lakcímkártyája, - gyermek TAJ kártyája, - gyermek születési anyakönyvi kivonata - gyermek 11 jegyű oktatási azonosító száma és az óvoda OM azonosítója (óvodától kikérhető)
A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint a dokumentumok másolatát, olvashatóan kitöltött és aláírt nyomtatványokat ne felejtsék el csatolni/magukkal hozni a beiratkozásnál.
Megértésüket köszönjük!
Tisztelettel: Iskolavezetés

Köszönettel: Iskolavezetés

Iskolakóstoló programok a 2018 / 2019-es tanévben

Csaknem száz család látogatott el a 2019. február 6-ai iskolakóstoló Montessori foglalkozásunkra, ahol a gyerekek öt helyszínen öt különböző programon vehettek részt. Itt megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és a hasznos méhekkel. Bízunk benne, hogy hasznos információkkal gazdagodtak... a Szülők az iskolánkról, a Gyerekek pedig a méhekről :-)

Március 6-án nyílt óráinkat a leendő elsős tanítók tartották jelenlegi negyedikes osztályaikban. A 4.c-ben a madarak témakörben, a 4.d-ben pedig az Egyiptom projekt témakörében láthattak komplex órákat. Egy-egy órában nagyon nehéz megmutatni sokszínű munkánkat, változatos módszereinket. Itt csak egy kis ízelítőt láthattak tanulóink motiváltságából, érdeklődéséből, együttműködéséből és a tanórák hangulatából.

Köszönjük, hogy részt vettek programjainkon!

Tovább...

Iskolakóstoló programok a 2017 / 2018. tanévben

Montessori-szellemiségű iskolakóstoló játékos foglalkozásaink öt helyszínén a Nagycsoportosok és Szüleik megismerkedhettek a leendő elsős tanító nénikkel, és bepillantást nyerhettek iskolánk hangulatába, szellemiségébe.

Köszönjük, hogy részt vettek programunkon!

Tovább...

Nyílt órák a 2017 / 2018-as tanévben

Beiskolázást segítő programunk következő állomásaként a Nagycsoportosok Szülei nyílt órákat látogathattak a leendő elsős tanító nénik jelenlegi negyedikes osztályaiban. Két-két tanórán mindhárom tanítóval megismerkedhettek, a szülői fórumon pedig megtudhatták a beiratkozással kapcsolatos részleteket, és feltehették kérdéseiket, melyekre Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes válaszolt. Bízunk benne, hogy sikerült teljes körű tájékoztatást nyújtani iskolánkról.

Köszönjük, hogy részt vettek programunkon!

Tovább...

Iskolakóstoló programok óvodásoknak a 2016/2017. tanévben

Montessori-szellemiségű iskolakóstoló játékos foglalkozásunkon a méhekkel és a mézzel kapcsolatos játékokban vettek részt a gyerekek, és megismerkedhettek a leendő elsős tanító nénikkel. Kipróbálhatták Montessori-eszközeinket és bepillantást nyerhettek iskolánk hangulatába, szellemiségébe.

Köszönjük, hogy részt vettek programjainkon!

Tovább...

Iskolakóstoló mozgásos foglalkozás a 2016/2017-es tanévben

Márciusi mozgásos foglalkozásunkon, a Keveolimpián csapatokban sportolhattak, ügyeskedhettek a kis olimpikonok, majd a műfüves pályán a húsvéti készülődés jegyében folytattuk a programot. A foglalkozás végén szüleikkel közösen táncoltak a gyermekek flashmob koreográfiát az olimpiai dalunkra.

Tovább...

Nyílt órák a 2016/2017-es tanévben

A leendő elsősök szülei számára szervezett nyílt órákat a leendő elsős tanítók mutatták be jelenlegi negyedikes osztályaikkal, így a résztvevők képet kaphattak arról, hová jutunk el négy év alatt osztályainkkal. Az órákat követő fórumon Bánáti István igazgató és Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes bemutatta intézményünket és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Tovább...

Iskolakóstoló programok a 2015/2016-os tanévben

A nagycsoportos óvodások számára szervezett iskolakóstoló játékos foglalkozásaink nagy érdeklődés mellett zajlottak. A résztvevők novemberben Montessori-foglalkozásokon vehettek részt, kézműveskedtek, és megismerkedhettek a tanító nénikkel.

Márciusi mozgásos foglalkozásunk a színek témakörében zajlott: tornáztak, egyensúlyoztak, célba dobtak, ugráltak, kötelet másztak, szóval sokat ügyeskedhettek a gyerekek. A végén még a műfüves pályát is kipróbálhatták.

Köszönjük, hogy részt vettek programjainkon!

Tovább...

Nyílt órák a 2015/2016-os tanévben

A leendő elsősök szülei számára szervezett nyílt órákon a szülőknek alkalmuk volt bepillantani iskolánk életébe, hangulatába. Az órákat követő fórumon Bánáti István igazgató és Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes bemutatta intézményünket és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Tovább...

Montessori foglalkozás 2014/2015-ös tanévben

Az érdeklődő szülők 2015. február 11-én és március 11-én tanórákat látogathattak; a szülői fórumon feltehették kérdéseiket, valamint alkalmuk volt beszélgetni a leendő elsős tanítókkal.

Tovább...

Mozgásos foglalkozás a 2013/2014-es tanévben

A nagycsoportos gyerekek egy vidám nyuszis tornafoglalkozás keretében játszhattak együtt a tanító nénikkel.
Az óvodások kipróbálhattak néhány ügyességi sporteszközt, majd egy rövid futó-fogójáték idejére birtokba vehették a műfüves pályát is.

Tovább...

Nyílt órák a 2013/2014-es tanévben

Az érdeklődő szülők ezeken a napokon nyílt órákat látogathattak, ahol találkozhattak a leendő első osztályos tanítókkal. A tanórákat követő szülői fórumokon Bánáti István igazgató és Sirkóné Belle Ágnes igazgatóhelyettes bemutatta intézményünket, szót ejtett a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról, és a szülőknek alkalmuk volt beszélgetni a tanítókkal.

Tovább...

Iskolakóstoló őszi foglalkozás a 2012/2013-as tanévben

A leendő elsőseink és szüleik számára szervezett barkács foglalkozáson sok érdeklődő család vett részt. Miközben a nagycsoportosok a tanító nénikkel barkácsoltak, a szülők meglátogathattak néhány tantermet, választ kaphattak kérdéseikre, így bepillantást nyerhettek iskolánk életébe, hangulatába.

Köszönjük, hogy részt vettek programunkon!

Tovább... Video...

Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium
Montessori Tagiskolája 1119 Budapest, Keveháza utca 2. | OM: 035328
Telefon, fax: (+36 1) 204-08-54 | E-mail: info@kevesuli.hu