Zeneprojekt az alsó tagozatban
2018. szeptember - október - november

Klasszik Suli koncert 2018. november 7.A Magyar Nemzeti Filharmonikusok művészeiből alakult kamarazenekar november 7-én ÚTON A ZENE - Klasszik Suli címmel két hangversenyt adott iskolánkban.
Az alsós és felsős gyerekek más-más tematikájú interaktív koncertjein olyan különleges hangszerek is megszólaltak, mint a sárkányfej korpuszú ofikleid ("sárkánytuba") a Süsü a sárkány zenéjével, valamint a kígyó formájú, több száz éves szerpent Rimszkij-Korszakov Dongó című művével.
Igazi különlegességként a zenészek iskolában tanult memoritereket adtak elő reppesítve, melyet a tanulóink mind felismertek. A remek hangulatú koncert zárásaként közösen zengtük és doboltuk a Queen dalát: "We will rock you".

Képek...

Zeneprojekt zárótánc 2018. november 12.

Alsó tagozatos osztályaink két hónapon át tartó zeneprojektjének záróakkordjaként birtokba vettük a "Keve-Grundot", és egy hangulatos, vidám közös táncot, flashmobot lejtettünk az őszi napsütésben.

Ha összejövünk, az a kezdet,
ha összetartunk, az a haladás,
ha összefogunk, az a siker.
(Henry Ford)

Képek...

Projektzáró élménynap


Az alsós zeneprojekt különleges zeneélménynappal zárult, ahol a gyerekek zenefelfedező kalandtúrán vettek részt, az elrejtett Zene Zeg-Zugokban számos bátorságpróbát álltak ki.

A legvarázslatosabb állomás a legkisebbek számára létrehozott "ősi idők - ősi mese" volt, ahol Indonézia mesevilágába kísérték el a gyerekeket a Magyar Gamelán Közösség tagjai.

Az élménynap hangszerfelfedező élménykoncerttel zárult.

Köszönetet mondunk Novák Anikónak e csodálatos napért, és Pappné Geszti Irén kolléganőnknek a segítő, szervező munkáért. Köszönet a Budapesti Indonéz Nagykövetségnek, a Gandharváknak, valamint a Topong Bang gamelánegyüttes tagjainak, és a nap sikeres lebonyolítását segítő szülőknek és diákoknak.


Részletek...

Képek...

Kiállítás

Az aulában egy héten keresztül megtekinthető volt az a kiállítás, ahol bemutattunk néhányat a zene-projekt során készített és gyűjtött tárgyakból.

Minden kedves Szülőnek köszönjük a támogató segítséget!

Képek...

Vendégek


Montessori-féle módszerünk egyik fontos eleme, hogy munkánkban építünk a szülők támogatására, segítő együttműködésére, melynek kiváló színterei a projektek.
Osztályaink mindegyikének projektmunkájában szerepeltek szülők, rokonok, barátok vagy meghívott művészek, akik szívesen vállaltak hangszerbemutatót vagy más zenei programot, esetleg segédkeztek gyermekük előadásában, ezzel gazdagítva osztályaink életét.
Köszönjük a felajánlásokat, a képek menüpont alatt bemutatunk néhányat.


Képek...

Kalandozás a ritmusok világában - egy igazi dobossal...

A 2.d osztályban Horváth Hanna apukájával és nagybátyjával arról tartott előadást az osztálynak, hogy a különböző zenei stílusokhoz milyen ritmusok kapcsolhatók. Ízelítőt kaptunk a keringőtől a diszkóig sokféle zenéből, majd megismertük, bemutatták nekünk a dobfelszerelés részeit és a dobolás tudományát is.

Köszönjük az érdekes előadást és koncertet!

Videó...

Zene-kvíz


Projektünk keretében zeneszerző-felismerő játékra hívtunk minden kedves Zenebarátot. Száznál is több megfejtés érkezett, melyek közül negyvenhatan hibátlanul felismerték mind a tizenhárom zeneszerzőt.
A megfejtők között 27 apró ajándékot sorsoltunk ki: a szerencsések ceruzákat, radírokat, könyvjelzőket, Mozart-golyót és lufikat nyerhettek.
Gratulálunk!


Képek...

Varázslatos világom [2018. október 5. és 12.]

Nagy Mária brácsaművész, Operanagykövet két alkalommal látogatott el iskolánkba a zene-projekt keretében, aki több évtizedes tapasztalatán keresztül mutatta be művészeti tevékenységét.
A kisebbek zenés programjában; interaktív, játékos, hangszerekről szóló előadásában észrevétlenül vezetett el minket az Operaház falai közé.
A harmadikos és negyedikes gyerekeknek szóló előadásban vetítéssel kísérve, hangszerbemutatóval gazdagítva mesélt titkokat és érdekességeket az Operaházról, a "művészetek templomáról".
Köszönjük az értékes programokat!

Képek...

AlkotásainkA projektmunkák során, ebben a sajátos tanulási szakaszban minden tanulónknak lehetősége van abban a tevékenységben elmélyülni, amiben ügyes, tehetséges vagy amihez kedve van.

Kézműves alkotásainkkal, rajzos munkáinkkal megteltek a folyosói faliújságok, ezekből bemutatunk néhányat.


Képek...

Koncert a 3.c-ben

A 3.c osztályba látogatott az egyik tanuló unokatestvére, Major Dóra (Dóra és a Felfedezők zenekarból) és jó barátja, Marci, akik fantasztikus koncertet adtak a népi fúvós hangszer bemutatótól kezdve, a népdalokon át napjaink zenéjéig.
A gyerekeket és persze a tanítókat is aktívan bevonták a koncertbe énekléssel és ritmus-kísérettel.
A koncert megkoronázásaként közösen elénekeltük projektdalunkat, a "Mi vagyunk a Grund" című számot. Egy igazi koncerthez hűen, az autogramosztás sem maradhatott el.

Képek...

Elsősök munkábanElsőseink számára mindig újfajta feladatot, kihívást jelent a projektben való tevékenykedés. A legkisebbeknek a szüleik segítségével sikerült megtalálni a számukra legmegfelelőbb projektmunkát, amelyeket bátran mutattak be társaiknak.
Készültek hangszerek, tablók, valamint pohárzenét és remek kiselőadásokat hallottunk.
Gratulálunk iskolánk legifjabb tanulóinak! :-)

Képek...

A népmese napja [2018. szeptember 30.]

"A mese a mindenség kulcsa. A lélek ajtaján kopogtat." (Jung)

Hagyományaink szerint idén is mesékkel emlékeztünk meg a népmese napjáról, amely egyben Benedek Elek, "a nagy mesemondó" születésnapja is.
Felsős tanulóink alsós osztályainkba látogattak el, és egy-egy népmesével, sőt a zene-projekt apropóján a témához kapcsolódó mesével, a Furulyás Palkó cíművel örvendeztették meg a kisebbeket.

Aszfaltrajzolás


Téma-bevezető rendezvényünkön aszfaltrajzolni hívtuk a kisdiákokat, ahol zenével kapcsolatos alkotásokat készíthettek egy-egy köralakú keretbe.
Napokig csodáltuk a színes iskolaudvart, remek munkák születtek! Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!

Képek...

Zenefeszt, projektnyitás [2018. szeptember 18.]"Zenefeszt" elnevezésű projektnyitó rendezvényünkkel kezdetét vette a ZENE-PROJEKT, melynek során alsó tagozatos osztályaink ebben a témában tevékenykednek heteken keresztül!
A műfüves pályán megrendezett koncerten Kardos-Horváth Janó igazi fesztivál-hangulatot teremtett, kicsik és nagyok együtt énekeltük a vidám dalokat, s a végén még táncra is perdültünk.
Köszönjük az élményt!

Képek...

Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium
Montessori Tagiskolája: 1119 Budapest, Keveháza utca 2. | OM: 035328
Telefon, fax: (+36 1) 204-08-54 | E-mail: kevehaza@freemail.hu